Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@20:32:46 GMT

علل و درمان جوش صورت نوجوانان و جوانان

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۹۶۵۰

علل و درمان جوش صورت نوجوانان و جوانان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دوره نوجوانی و جوانی سن شناخت خود و چشیدن طعم استقلال است، با این حال در همین دوره، بیماری‌های مزمن نیز فرصت جولان پیدا می‌کنند. جوش صورت هم یکی از مواردی است که جوانان را آزار می‌دهد. در ادامه به یکی از مشکلات رایچ پوستی نوجوانان و جوانان یعنی جوش صورت اشاره و بهترین راه‌های مراقبت از پوست را یادآوری می‌کنیم:

جوش چیست؟
جوش که در اصطلاح پزشکی به عنوان آکنه شناخته می‌شود، یک بیماری التهابی و مزمن پوستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید 

هر آنچه لازم است درباره کنه بدانید

علت به وجود آمدن جوش؟
پوست منافذی دارد که از زیر به تعدادی غده چربی متصل اند. این غدد مایع چربی به نام سبوم را ترشح می‌کنند که از طریق این منافذ به سطح پوست راه می‌یابد. زمانی که به هر دلیلی مانند چرک و عفونت، رعایت نکردن بهداشت و… این منافذ پوستی بسته شوند، ترشحات غدد چربی، زیر پوست تجمع می‌کنند و خود را به صورت جوش صورت یا جا‌های دیگر بدن نشان می‌دهند.

بروز جوش صورت در چه افرادی شایع است؟
از نظر سنی جوش اغلب در سنین بلوغ رخ می‌دهد، زیرا در این هنگام فعالیت غدد چربی بیشتر از سایر گروه‌های سنی است، ولی به طور کلی احتمال وقوع جوش در همه سنین وجود دارد.

عوامل دخیل در بروز جوش
عوامل مختلفی همچون ژنتیک، هورمون‌ها، سبک زندگی و رژیم غذایی در بروز جوش دخیل هستند. آلودگی هوا، استرس و فشار روانی و لوازم آرایشی نامناسب از جمله عواملی هستند که سبب بروز جوش در افراد می‌شوند.

همچنین استفاده از غذا‌های ناسالم همچون فست فود‌ها، غذا‌های پرچرب و غذا‌های پر شکر سبب بروز آکنه می‌شود.

جالب است بدانید افرادی که بیش از حد از لبنیات استفاده می‌کنند بیشتر دچار جوش می‌شوند.

بهترین راه مراقبت از پوست در برابر جوش
روزانه دو بار پوست خود را به آرامی تمیز کنید.

از ژل یا کرم حاوی ۵ درصد بنزوئیل پراکسید استفاده کنید که جایگزین گوگرد یا رزورسینول است. هر روز صبح از پد حاوی ۲ درصد اسید سالیسیلیک اسید استفاده کنید.

شب‌ها از یک کرم ضدجوش حاوی گوگرد استفاده کنید و آن را به مناطق آسیب دیده بمالید.

از یک مرطوب کننده پوست سبک و آرایش مبتنی بر آب استفاده کنید.

صورت تان را با آب ولرم و صابون ضد جوش و مخصوص صورت شست وشو دهید البته نباید این کار را بیش از دو بار در روز انجام دهید.
از به شدت خاراندن پوست صورت و ترکاندن جوش‌ها خودداری کنید، زیرا این کار باعث پخش شدن عفونت و گسترش آکنه به قسمت‌های سالم پوست می‌شود.

دست‌هایتان را به ویژه قبل از استفاده از انواع کرم، لوازم آرایش و لوسیون با مواد شوینده خوب بشویید.

تا حد امکان کمتر از مواد آرایشی استفاده کنید، زیرا این مواد موجب بسته شدن منافذ پوست و تشدید آکنه می‌شوند.

در صورت استفاده از لوازم آرایشی، حتما قبل از خواب صورت تان را به خوبی و کامل شست و شو دهید.

به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار نگیرید.

به مقدار کافی آب بنوشید.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جوش صورت پوست و مو جوش صورت استفاده کنید بروز جوش جوش صورت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۹۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است

بر اساس مطالعه‌ای که در نشریه طب کودکان جاما منتشر شده است، آمادگی جسمانی در میان کودکان و نوجوانان ممکن است از بروز علائم افسردگی، اضطراب و اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) محافظت کند.

به گزارش زومیت، مطالعه‌ی جدید همچنین نشان داده است که عملکرد بهتر در فعالیت‌های قلبی عروقی، قدرت و استقامت عضلانی با محافظت بیشتر در برابر بیماری‌های روانی اشاره‌شده مرتبط هستند. محققان این ارتباط را «وابسته بهو اشاره کردند که کودک یا نوجوانی که تناسب اندام بیشتری دارد ممکن است احتمال کمتری برای ابتلا به یک اختلال سلامت روانی داشته باشد.

این یافته‌ها در بحبوحه‌ی افزایش تشخیص‌ مشکلات سلامت روان در میان کودکان و نوجوانان، در ایالات متحده و دیگر کشورها به دست آمد. افزایش این مشکلات باعث شده است تا تلاش‌هایی به‌منظور یافتن راهکار برای درک و مهار آن‌ها انجام شود.

مطالعه‌ی جدید که توسط محققان در تایوان انجام شد، داده‌های دو مجموعه‌ی داده‌ی بزرگ را با هم مقایسه کرد: آزمون‌های ملی تناسب اندام دانش‌آموزان تایوان که عملکرد تناسب اندام دانش‌آموزان را در مدارس اندازه می‌گیرد و پایگاه‌داده‌ی تحقیقات بیمه‌ی ملی که دعاوی پزشکی، نسخه‌ها‌ی تشخیصی و دیگر مدارک پزشکی را ثبت می‌کند. محققان به نام دانش‌آموزان دسترسی نداشتند، اما توانستند از داده‌های بی‌نام‌ونشان برای مقایسه‌ی نتایج آمادگی جسمانی و سلامت روان دانش‌آموزان استفاده کنند.

خطر ابتلا به اختلال سلامت روان با سه معیار برای آمادگی جسمانی سنجیده شد: سلامت قلب که با زمان تمام‌کردن یک دوی ۸۰۰ متر توسط دانش‌آموز، استقامت عضلانی که با تعداد درازونشست‌های انجام‌شده و قدرت عضلانی که با پرش طول ایستاده اندازه‌گیری شد.

بهبود عملکرد در هر فعالیت با خطر کمتر اختلال سلامت روان مرتبط بود. به عنوان مثال، کاهش ۳۰ ثانیه‌ای در زمان دوی ۸۰۰ متر در دختران با خطر کمتر اضطراب، افسردگی و A.D.H.D همراه بود و در پسران، با اضطراب کمتر و خطر ابتلا‌ی کمتر به A.D.H.D همراه بود.

افزایش پنج درازنشست در دقیقه با کاهش اضطراب و خطر ابتلا به اختلال A.D.H.D در پسران و با کاهش خطر افسردگی و اضطراب در دختران همراه بود.

محققان در مقاله نوشتند: «این یافته‌ها پتانسیل سلامتی قلبی-تنفسی و عضلانی را به عنوان عوامل محافظتی در تعدیل شروع اختلالات سلامت روان در بین کودکان و نوجوانان نشان می‌دهد.»

آن‌ها افزودند که قبلاً تصور می‌شد سلامت جسمی و روانی مرتبط هستند، اما تحقیقات قبلی عمدتاً بر پرسشنامه‌ها و گزارش‌های شخصی تکیه کرده بود، در حالی که مطالعه جدید از ارزیابی‌های مستقل و استانداردهای عینی استخراج شده بود.

دکتر ویویک اچ. مورتی، جراح عمومی، سلامت روان را «بحران سلامت عمومی تعیین‌کننده‌ی زمان ما» نامیده و سلامت روان نوجوانان را محور مأموریت خود قرار داده است. در سال ۲۰۲۱ او یک توصیه‌ی عمومی نادر در مورد این موضوع صادر کرد. آمارها در آن زمان روندهای نگران‌کننده‌ای را نشان دادند: از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹، نرخ خودکشی برای آمریکایی‌های ۱۰ تا ۱۹ ساله ۴۰ درصد و مراجعات اضطراری مربوط به خودآزاری ۸۸ درصد افزایش داشت.

برخی از سیاستگذاران و محققان، استفاده‌‌ی زیاد از شبکه‌های اجتماعی را عامل افزایش شدید مشکلات سلامت روان می‌دانند، اما تحقیقات محدود و یافته‌ها گاهی متناقض بوده است. کارشناسان دیگر این نظریه را مطرح می‌کنند که استفاده‌ی زیاد از صفحه‌نمایش به‌ جای خوابیدن، ورزش و فعالیت‌های حضوری که همگی برای رشد سالم حیاتی هستند، سلامت روان نوجوانان را تحت‌تاثیر قرار داده است. مطالعه‌ی جدید از ارتباط بین آمادگی جسمانی و سلامت روان پشتیبانی می‌کند.

نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند: «یافته‌ها بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد برنامه‌های آمادگی جسمانی هدفمند تأکید می‌کند. چنین برنامه‌هایی پتانسیل قابل‌توجهی به عنوان مداخلات پیشگیرانه اولیه در برابر اختلالات روانی در کودکان و نوجوانان دارند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • عوامل موثر در بروز آرتروز زانو (فیلم)
  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • رونق فعالیت های فرهنگی اردبیل با محوریت کانون های مساجد
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • کرمان و خراسان رضوی فاتح وزنه‌برداری نوجوانان و جوانان کشور
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • اگر با صورت آرایش‌کرده ورزش کنیم چه خواهد شد؟
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • (عکس) چهره عجیب محمدرضا گلزار حین انجام ماسک پوست صورت