Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@13:00:24 GMT

تبخال چيست و چگونه درمان مي‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۴۹۳۹

خبرگزاری آریا- سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین زده است که نزدیک به 67 درصد از جمعیت جهان به ویروس هرپس دهانی که موجب تبخال می‌شود، مبتلا هستند.
به گزارش خبرگزاری آریا، این بدان معنی است که احتمال اینکه شما یا کسی که می‌شناسید در بدنش ویروس تبخال دهانی داشته باشد، زیاد است و برخورد با زخم‌های دردناک و تحریک‌کننده تبخال ممکن است به یک مشکل مکرر برای شما تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تبخال چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ همه آنچه باید درباره آن بدانید، در ادامه آمده است:

تبخال چیست؟
تبخال جوش‌ها یا تاول‌های دردناکی است که روی صورت، عموما در ناحیه دهان یا لب‌ها ظاهر می‌شود.
تبخال معمولا با احساس سوزن سوزن شدن، خارش یا سوزش شروع می‌شود و در نهایت بعد از یک یا دو روز به صورت جوش یا تاولی دردناک بروز می‌کند و پس از ترکیدن جوش‌ها، ممکن است پوسته سختی تشکیل شود.

چه چیز باعث تبخال می‌شود؟
تبخال ناشی از ویروسی به نام "هرپس سیمپلکس" است. به گزارش سازمان بهداشت ملی بریتانیا، در صورت ابتلا، این ویروس تا آخر عمر در پوست شما باقی می‌ماند و گاهی باعث بروز تبخال می‌شود.
نوعی از ویروس هرپس سیمپلکس که باعث تبخال دهانی می‌شود «اچ‌اس‌وی-1» (HSV-1) نام دارد.
هرکسی می‌تواند از طریق تعاملات روزمره با مردم مانند استفاده از ظروف یکسان برای خوردن غذا به اچ‌اس‌وی-1 مبتلا شود. بیشتر افراد در سنین جوانی پس از تماس نزدیک با پوست فردی که به تبخال مبتلا است در معرض آن قرار می‌گیرند؛ با این حال، علائم تبخال چند سال بعد و در سنین بالاتر ظاهر می‌شود. هیچ راهی برای اطلاع از ابتلای به این ویروس وجود ندارد مگر آنکه تبخال بزنید.

تبخال مسری است
جوش‌های تبخال به شدت مسری هستند و سازمان بهداشت ملی بریتانیا هشدار می‌دهد: از زمانی که برای اولین بار احساس سوزن سوزن شدن، خارش یا سوزش در صورت خود می‌کنید، تبخال شما مسری می‌شود و تا زمانی که کاملا خوب نشود، مسری باقی می‌ماند. این موضوع ممکن است بیش از 10 روز طول بکشد.
در صورت ابتلا به تبخال باید از به اشتراک گذاشتن هر چیزی که با جوش تبخال در تماس است مانند کرم‌های درمانی، حوله، کارد و چنگال خودداری کنید.
سازمان بهداشت ملی بریتانیا همچنین توصیه می‌کند که از لمس جوش تبخال هم خودداری شود مگر اینکه بخواهید از کرم درمانی استفاده کنید و در آن صورت باید بلافاصله دستان خود را بشویید.
یکی از مهم‌ترین کار‌هایی که هنگام تبخال زدن نباید انجام داد بوسیدن نوزادان است، زیرا ممکن است به تبخال نوزادان منجر شود. بنا بر اعلام سازمان بهداشت ملی بریتانیا، تبخال نوزادان می‌تواند برای آن‌ها بسیار خطرناک باشد، زیرا سیستم ایمنی بدن آنان به اندازه کافی برای مقابله با این ویروس رشد نکرده است.

چگونه می‌توان تبخال را درمان کرد؟
کرم‌ها و چسب‌زخم‌هایی که بدون نیاز به نسخه پزشک در دسترس هستند می‌توانند به بهبود تبخال و تسریع فرایند آن کمک کنند.
داروساز می‌تواند کرم‌هایی را برای تسکین درد و سوزش، کرم‌های ضدویروس برای تسریع زمان بهبودی و چسب‌زخم‌های تبخال برای محافظت از پوست تا زمان بهبودی را توصیه کند.
اگر مرتبا تبخال می‌زنید، استفاده از کرم ضد ویروسی به محض اینکه احساس کردید تبخالی دارد روی پوستتان ظاهر می‌شود، ممکن است به بهبود سریع آن کمک کند.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، همچنین سازمان بهداشت ملی بریتانیا خوردن غذا‌های خنک و نرم در زمان بهبودی تبخال و مصرف استامینوفن یا ایبوپروفن برای تسکین درد و تورم را توصیه می‌کند. اما اگر تبخال تا 10 روز برطرف نشد یا بسیار بزرگ و دردناک بود و با تورم و درد لثه و زخم در دهان همراه شد، باید به پزشک عمومی مراجعه کرد. همچنین اگر سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است در صورت بروز تبخال باید با پزشک عمومی خود مشورت کنید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تبخال کرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۴۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، کارگاه آموزشی مدیریت بحران با موضوع:«آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا» با حضور مدیر و کارکنان جهاد کشاورزی، دهیاران و کارشناسان شرکتهای خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی کشاورزی شهرستان میاندوآب و با مشارکت کارشناسان شبکه دامپزشکی و بهداشت و درمان این شهرستان برگزار شد.

در این دوره آموزشی مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اهمیت پیشگیری و مقابله با بیماری هاری در راستای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه، هاری را یکی از مهلک‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان دانست.
رضا مقدم با قدردانی از تعامل سازنده و مشارکت دهیاری ها، کارشناسان دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان در راستای پیشگیری و کنترل این بیماری، بر ضرورت واکسینه کردن سگهای دارای صاحب و نگهبان گله در سطح روستاها تاکید کرد.

گفتنی است در این کارگاه آموزشی علائم بیماری هاری در حیوانات و انسان، نحوه سرایت و انتقال بیماری، راه های پیشگیری و کنترل بیماری، انجام اقدامات لازم و مراقبت‌های بهداشتی از فردی که توسط حیوان هار دچار گاز گرفتگی شده است، تشریح شد.

در ادامه کارشناس شبکه بهداشت و درمان شهرستان میاندوآب به بیان مطالبی درخصوص علائم بیماری وبا، راه های انتقال، پیشگیری و درمان این بیماری پرداخت.

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • استقرار ۱۲ تیم امدادی در مسیر تردد زائران بازی‌دراز
  • ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور به بهره برداری رسید
  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • مزارع آلوده به آب فاضلاب در شیراز امحاء شد
  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • اهدا آمبولانس به بیمارستان جاسک
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود